Rendezvény

2024.05.23. 13:36

Tuzson János botanikusra emlékeznek Taron

Nagy Orsolya

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a településen a dr. Tuzson János emléknapot a Tuzson Arborétumban. A rendezvény helyszínére, Fenyvespusztára vezetett túra indul május 25-én, szombaton 10 órakor a helyi önkormányzat épülete elől. A túrát Demecs Norbert, Heves vármegye nagykövete vezeti majd. A délelőtt során Fenyvespusztán főzőversenyt is rendeznek, amelyen bárki részt vehet. 

A délutáni órákban kihirdetik a verseny eredményeit, majd koszorúzást tartanak a híres botanikus és a Tuzson Arborétum névadójára emlékezve. Ezt követően az érdeklődők megtekinthetik a Rajeczky Benjamin Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és diákjainak műsorát, amely után Luca Zsolt fotóiból nyílik kiállítás. Végül DogDancing bemutatót is tartanak majd a látogatók számára. Emellett erdészeti játékokkal készülnek a gyerekek számára.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tuzson János nemcsak a tari arborétum alapítója és névadója volt, hanem elismert botanikus is. Taron elsősorban örökzöldeket telepített és szaporított. A legérdekesebb pedig az 1960 környékén ültetett atlaszcédrus, amely egyedülálló, hiszen szűkebb hazánkban csak ez az egy van belőle.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában