Beruházás

2023.11.12. 21:00

Befejeződött a hollókői Ófalu és a vár turisztikai fejlesztése

Hollókő önkormányzata a portálunkhoz eljuttatott közleményben tudatta, hogy a „Hollókő Ófalu és a vár turisztikai fejlesztése” című projekt befejeződött.

Lászlók Judit

Szabó Csaba polgármester mutatja a hollókői váron korábban végrehajtott fejlesztéseket

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

A beruházás az önkormányzat mellett a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi partnerek bevonásával valósult meg.

– A projekt megvalósításának célja, hogy a meglévő turisztikai attrakciók és szolgáltatások, valamint a tervezett elemek összehangolásával egyedülálló, emblematikus, a szezonalitásoknak kevésbé kitett vonzerő jöjjön létre Hollókőn. A fejlesztés érintette a vár rekonstrukcióját, kiállítások és berendezések megvalósítását, a Millenniumi Emlékpark felújítását, a Látogatóház korszerűsítését és egy parkoló teljes felújítását – olvasható a közleményben.

A beruházással kapcsolatban hétfőn délelőtt egy konferenciát is tartanak majd a Dr. Román András Látogatóházban. Az eseményen Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mutatja majd be a projektet. Aztán a rendezvény végén ünnepélyesen is átadják a felújított látogatóházat. Az átadó ünnepségen beszédet mond Latorcai Csaba miniszterhelyettes, területfejlesztési államtitkár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában