Fincsi

2024.05.24. 06:55

Egészséges és finom: mézes reggelit tartottak az óvodásoknak Nemtiben

Mézes kenyér került az asztalra a napokban Nemtiben, a Gesztenyefa Óvodában. Az ide járó gyerekek megkóstolhatták az egészséges édességet, miközben hallhattak a méhek fontosságáról is.

Gulyás Edina

Varga Attila méhész egészséges mézes reggelivel készült az ovisoknak

Forrás: Beküldött fotó

Aranyló méz került a napokban az óvodások tányérjára Nemtiben. A kicsik nem csak megkóstolhatták a méhek által gyűjtött finomságot, hallhattak annak egészségre gyakorolt hatásáról és az apró rovarok fontosságáról is. 

Egészséges mézes reggeli a nemti óvodában
Egészséges és finom: mézes reggelit tartottak a nemti óvodában
Forrás:  Beküldött fotó

A propolisz egészséges, a méhek hasznosak

– Varga Attila, aki a szomszédos településen, Mátramindszenten méhészkedik, már másodszor látogatott el óvodánkba. Most is örömmel tett eleget a meghívásnak és vendégelte meg a gyerekeket a méhei által készített finomságokkal – tájékoztatta portálunkat Cserhalmi Adél óvodavezető. – Mivel sok hátrányos helyzetű gyerek jár az intézménybe, vannak akik még sosem kóstoltak mézet

Mint mondta, nagyon ízlett az óvodásoknak az akácból és selyemfűből készült vegyes virágméz. De nem csak a tányérokra került az aranyló édességből, arról is hallhattak a gyerekek, hogyan állítják elő azt a méhek. A propolisz jelentőségéről is beszélgettek, illetve annak egészségre gyakorolt hatásáról. Természetesen az apró rovarok megóvására is felhívták a kicsik figyelmét. A szemléletes előadás nagyon hasznos volt, a mézes reggelit a tervek szerint minden évben megrendezik majd. 

Méhkaptárak termékeivel ismerteti meg a gyerekeket

– Tizenkét éve méhészkedek, Huszár István és Erdei Napsugár volt a mentorom, ők tanítottak mindenre, ami ehhez a tevékenységhez elengedhetetlen. Jelenleg 14 méhcsaládom van és nagyon szívesen megyek el a környékbeli óvodákba annak érdekében, hogy a gyerekeket megismertessem a méz jelentőségével – fogalmazott Varga Attila, aki arra is kitért: – Fontosnak tartom felhívni már óvodában a kicsik figyelmét arra, mennyire egészségesek a méhkaptárak termékei. Ugyanakkor a környezet és a méhek védelméről is beszélni kell. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában