Majális

2024.05.26. 12:00

A Csík Zenekar és a környék néptáncosai indították a bulit Balassagyarmaton (fotók)

A népzenéé volt a főszerep az Ujjé a ligetben elnevezésű balassagyarmati majális első napján, szombaton. A Vadóka Egyesület táncos-zenés forgataga és a Csík Zenekar koncertje gondoskodott a felhőtlen hangulatról a Palóc ligetben.

Lukács Zsófia

A Csík Zenekar előtt a Vadóka fellépése színesítette a napot

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Golyán Krisztina, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója portálunknak elmondta, hogy az eseménnyel a megújult Palóc-liget népszerűsítése a cél. 

Csík Zenekar
A Csík Zenekar koncertje sikert aratott
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

– Szeretnénk minél több színes programot kínálni a balassagyarmatiak és a környékbeliek számára. A nyár nyitányaként szervezett majálisnak a Palóc-liget ad otthont. A szervezésnél törekedtünk arra, hogy minden érdeklődési kört kiszolgáljunk, így a folk és a modern stílust kedvelők is hangulatos estén vehettek részt – emelte ki Golyán Krisztina.

Szombaton jó ebédhez szólt a nóta, majd délután a Vadóka Egyesület táncos zenés forgataga színesítette a programot, amelyen a tari, szécsényi, mohorai, rétsági és a balassagyarmati néptáncosok ropták a színpadon a Folt együttes kíséretében.

Színpadra lépett a Csík Zenekar

Este 8 órától a Kossuth- díjas, részben népzenét, részben népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó magyar együttes, a Csík Zenekar adott koncertet. Igazi zenei csemegéket hallhattak azok, akik ott voltak Csík János és együttesének műsorán. A napot DJ Henryk retro partija zárta a Liget Teraszon.

Május 26-án, vasárnap Barbie és a szuperhősök kerülnek előtérbe, mindenki kedvenc jelmezében érkezhet a ligetbe. 14 órától Rózsás Viki gyermekműsora, 15 órától Barbie&Ken-show, 16 órától Fedor Attila bohóc bűvészműsora, 17 órától a SayMyname tánciskola bemutatója várja az érdeklődőket. 18 órakor a Delirium zenekart hallhatja a közönség és 20 órakor lép színpadra a népszerű formáció, a Wellhello, azaz Fluor Tomi és Diaz. A program DJ Tailor B. bulijával ér véget. Napközben vidámpark, gasztronómia, vásári forgatag, arcfestés, kézműves foglalkozások, dobsimogató, mentőkutyás bemutató, LCF Kids Clubs is várja a látogatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában