Tömegközlekedés

2024.05.24. 08:45

Kényelmetlen körülményekre panaszkodnak a balassagyarmati utasok

Kényelmetlen körülményekkel kénytelenek szembesülni az utasok néhány Balassagyarmat és Budapest között mostanában közlekedő távolsági autóbuszon. A volán társaság közlése szerint több jármű javítás alatt áll, ez az oka a kellemetlenségeknek.

Hegedűs Henrik

Olvasói észrevétel érkezett hozzánk a napokban. A neve elhallgatását kérő hölgy állítása szerint hónapok óta igen kényelmetlen körülmények között – zsúfolt buszokon – kell utazni a tömegközlekedéssel Balassagyarmatról Budapestre.

buszok
A buszok zsúfoltsága mindennapos látvány 
Beküldött fotó

– Rendszeresen járok munkám miatt a fővárosba – mondta keserűen az asszony –, mostanában viszont egyre többször tapasztalom, hogy helyi járati minőségű járművekre kell felszállnom. Borzasztóan kényelmetlen, sok az utastárs, ugyanakkor jóval kevesebb az ülőhely, ezért hatalmas a zsúfoltság, ráadásul a csomagokat sem tudjuk hová tenni. A sofőröktől kértem magyarázatot, miért van ez, ők az eredeti buszok meghibásodására hivatkoztak.

Javítás alatt állnak a buszok

Megkerestük a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, ahonnan hasonló tartalmú választ kaptunk. A felelet szerint átmeneti állapotról van szó, mivel az illetékes forgalmi üzemhez tartozó Credo Inovell típusú autóbuszok közül több is javítás alatt áll, illetve hatósági vizsgára vár. Az ideiglenes járműcsere idejére az esetleges kellemetlenségek miatt az utasközönség türelmét és megértését kérik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában