Állatvédők

2023.05.01. 10:08

Nehéz helyzetben lévő menhelynek gyűjtöttek a bátonyterenyei óvodákban

Konzervek, tápok és több csomag jutalomfalat is összegyűlt a bátonyterenyei óvodákban egy jótékony kezdeményezés eredményeként.

Gulyás Edina

Gazdátlan ebeken segítenek, minden támogatás jól jön

Forrás: Illusztráció: MW

Nagy szükség van most ezekre a felajánlásokra, ugyanis egyik napról a másikra élnek az állatvédők. A Bátonyterenyei Városi Óvodák négy tagintézményében is gyűjtötték a felajánlásokat, amivel a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület által befogadott állatokat támogathatták az adományozók. Az adománygyűjtést Sulyok Judit, a Csupafül Óvoda óvodapedagógusa lelkes állatvédőként kezdeményezte, ezzel is jó példát állítva a gyerekek elé. 

– A felelős állattartást a lehető legkorábban meg kell tanítani a gyereknek – fogalmazott az ötletgazda, aki arra is kitért, hogy a gyűjtés eredményeként néhány zsák tápot, konzerveket, takarókat és jutalomfalatot juttattak el a menhelyre. Mivel továbbra is szeretné a jó ügyet támogatni, a tervek szerint ősszel újabb gyűjtést szervez. – Hálásak vagyunk mindenért, mert az utóbbi hónapokban kilátástalan helyzetbe került egyesületünk – tájékoztatott Bozó Brigitta, a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület elnöke. – Az utóbbi hónapokban szinte minden más háttérbe szorult, a nálunk lévő kutyák és macskák etetése a legfontosabb. Sajnos érezhető, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak azt, hogy állatmenhelyeket támogassanak, megcsappant a felajánlások száma. 

Nehéz helyzetben lévő menhelynek gyűjtöttek a bátonyterenyei óvodákban
Tekintélyes mennyiségű élelem gyűlt össze az állatoknak
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Mint mondta, korábban a férőhelyek bővítését tervezeték, azonban a jelentős áremelkedések miatt az élelem beszerzése vált elsődlegessé. Közel 200 kutyát és 70 macskát gondoznak, havonta 2,5 tonna tápra lenne ehhez szükségük, az állateledel ára azonban többszörösére növekedett. Így napról-napra élnek, folyamatosan azon törik a fejüket, másnap miből etetik meg a jószágokat. A gondokat tetézi, hogy nagyon sok a balesetes, beteg állat, így az orvosi költségek is csillagászatiak. 

– Az elmúlt fél évben az örökbefogadások is megtorpantak, ilyen helyzetben senki sem akar állatot befogadni. Kilátástalannak érzem az állatvédők helyzetét, széles körű összefogásra lenne szükség – hangsúlyozta Bozó Brigitta. – Továbbra is hálásan fogadunk minden segítséget, elsősorban élelemre és anyagi támogatásra lenne szükségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában