Fejlesztés

2024.04.14. 15:51

Új pályán gyakorolhatnak kutyák és gazdáik Balassagyarmaton

A Happy Dog Life Kutyaiskola Sport és Állatvédő Egyesület már négy éve működtetett kutyaiskolát Balassagyarmaton, egy város széli telken. A nagy érdeklődés miatt a területet kinőtték, így az önkormányzat egy új, kiképzőpályával is felszerelt helyszínt biztosított a szervezet számára.

Lászlók Judit

A helyszínen alap engedelmességi vizsgára is felkészíthetik kutyáikat a gazdák

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Balassagyarmaton az elmúlt évben alakult meg a Happy Dog Life Kutyaiskola Sport és Állatvédő Egyesület, amely a napokban új otthonra lelt az önkormányzat jóvoltából. Péter Benjámin, az egyesület elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, már négy éve működtetnek kutyaiskolát Balassagyarmaton, amelynek foglalkozásait eddig a város szélén elterülő ipari park egy használaton kívüli telkén tartották. A területet, amely az induláskor még bőven megfelelt a célnak, lassan kinőtték, ugyanis ma már 25-30 gazdi és kedvenc négylábúja látogatja rendszeresen a foglalkozásokat.

kutya, kiképzőpálya, foglalkozás
Egy minden igényt kielégítő kiképzőpályát hozott létre a balassagyarmati egyesület
Forrás: Beküldött

– Tavaly egyesületté szerveződött a kutyaiskola, megkezdtük egy új gyakorlópálya helyének a felkutatását. Ebben nyújtott segítséget a város önkormányzata, amely a napokban díjmentesen használatba adta az egyesület számára a város keleti határában található, egykori vízmű területének egy részét, ahol a fenyvesekkel övezett réten egy minden igényt kielégítő kiképzőpályát hoztunk létre – mondta Péter Benjámin. 

Hozzátette: – A biztonságosan körbekerített, szabványos méretű, füves pálya a képzések mellett alkalmas lesz vizsgák és versenyek lebonyolítására, mivel a terveink között ezeknek a megszervezése is szerepel. A terület könnyen megközelíthető, és a gépkocsival érkezők számára a kényelmes parkolás is biztosított a közelben.

Hamarosan elindul a mentőkutyás képzés

Az egyesület elnöke kifejtette továbbá, hogy minden szombaton és vasárnap, 9 órától tartják a foglalkozásaikat az érintett területen, és a tagjaik ennek keretében készítik fel kutyáikat az engedelmességi vizsgára. Emellett városi környezetben, a település nagyobb forgalmú részein is gyakorolnak azért, hogy az ebek hozzászokjanak az ilyen körülmények közötti munkához is. 

Kiemelte, ezen felül rövidesen megkezdődik a mentőkutyás képzés is, amelyhez Budapestről érkezik majd hozzájuk szakoktató. Mindehhez szintén jó alapot biztosít, hogy a gyakorlópálya szomszédságában található az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület kiképzőépülete és rompályája.

A felelős állattartásra is felhívják a figyelmet

Péter Benjámin végül kitért arra is, hogy a kutyakiképzés mellett az egyesületük az állatmentésből és a felelős állattartás népszerűsítéséből is igyekszik kivenni a részét. – Rendszeresen gyűjtünk eledelt a menhelyen élő, rászoruló kutyák számára, valamint bemutatókat tartunk. Továbbá lehetőségeinkhez mérten segítünk a mentett, beteg vagy örökbefogadott állatok szállításában, elhelyezésében – mondta Péter Benjámin. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában