Hulladékgyűjtés

2024.04.25. 13:48

TeSzedd! Szombaton felveszik a kesztyűt a szemetelés ellen a zabariak is

Ismét hulladékgyűjtési akció keretében tehetik tisztábbá Zabar bel- és külterületét az önkéntesek. A Zabarért Egyesület idén is csatlakozott a TeSzedd! nevű mozgalomhoz, amelynek keretében szombaton közösségi összefogással hirdethetik a környezettudatosság fontosságát.

Veres Edina

A Zabarért Egyesület az idei évben is csatlakozott a "TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz, hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmához. A civil szervezet Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az érdeklődőket április 27-én, szombaton 14 órakor várják majd a Béke út 19. címen.

„A TeSzedd! program keretében lehetőség szerint minden utcában, valamint a bevezető utak mentén összeszedjük a szemetet! Közben jót beszélgetünk és várunk vissza mindenkit egy kis harapnivalóra, és frissítőre! – olvasható a posztban, amelyben arra is felhívták a csatlakozni vágyók figyelmét, hogy enni- és innivalóról, allergia elleni vagy más gyógyszerekről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Az érdeklődőknek azt javasolták a szervezők, hogy olyan sportos, laza és zárt ruhában érkezzenek az akcióra, amely nem ázik át. Mint írták, a résztvevők számára zsákot, kesztyűt és kötözőt a Zabarért Egyesület, míg kézfertőtlenítőt a helyi ABC biztosít majd.

„A harmonikusabb jövőkép elérése a mi kezünkben van: a jövő és jelen nemzedékét felelősségre és környezettudatosabb viselkedésre nevelve járjunk nyitott szemmel, cselekedjünk tiszta szívvel, és ösztönözzük környezetünket a hulladékgyűjtésen túl arra is, hogy soha ne dobja el a szemetet” – írta Facebook-oldalán Szondi Csabáné, a Zabarért Egyesület elnöke a Facebook-oldalán megosztott felhívásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában