Nool.hu videó

2024.04.11. 14:26

STOP! – Báldi Gergő is felszólalt a féktelen száguldás ellen Salgótarjánban (videó)

Idén is megszervezték a Stromfeld-napokat Salgótarjánban, amelynek keretén belül elindult a STOP! program is. A helyi középiskolás diákok Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós és Báldi Gergő kétszeres szimulátor-világbajnok magyar versenyző előadását hallgathatták meg a baleset-megelőzéssel kapcsolatban.

Sipos Nina Vivien

Báldi Gergő is figyelemfelhívó előadást tartott Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikuma idén 43. alkalommal szervezte meg a Stromfeld-napokat. Ehhez kapcsolódóan valamennyi salgótarjáni középfokú oktatási intézmény bevonásával – a Salgótarján önkormányzatának támogatásával – indult el a STOP!, vagyis a Sebesség Tudatosító Országos Program.

A fiatalok figyelmét hívták fel a veszélyekre

Az eseményt a Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Házban tartották csütörtökön délelőtt, amelyet Vágvölgyi Zoltán közlekedési és életvédelmi nagykövet vezényelt le. A közönség soraiban számos középiskolás diák foglalt helyet, képviselve a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumot, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumot, illetve az NVSZC Stromfeld Aurél Technikumot. A rendezvényen Pintér József veszprémi rendőr és Báldi Gergő kétszeres szimulátor-világbajnok magyar versenyző tanulságos beszédét lehetett hallani „A bennünk élő rendőr és a versenyző szerepe a közlekedési önvédelmi stratégiánk kialakításában” címmel.

– A STOP! program és az előadások egyik legjelentősebb célja az lenne, hogy a baleset-megelőzési oktatást megkapja minden magyar gyermek, illetve a baleseti szimulációk bekerüljenek az iskolai oktatásba. Fontos, hogy a fiatalok ebben a témában is megfelelően tájékozottak legyenek

 – mondta el Vágvölgyi Zoltán, a rendezvény főszervezője. 

Vágvölgyi Zoltán főszervező szerint fontos, hogy a fiatalok a helyes közlekedésről is tájékozódjanak
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Tíz éve járja már az országot sokkoló előadásaival

A Pintér József, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője előadásával mintegy tíz éve járja az országot, amelyben sokkoló közlekedési baleseteket mutat be, helyszíni kép- és videó-felvételek formájában. Ezúttal Salgótarjánban tette fel a résztvevőknek azt a kérdést, hogy "Vajon vigyázunk-e eléggé magunkra?"

A veszprémi rendőr megrázó képkockákon keresztül demonstrálta, hogy a biztonsági öv becsatolásának hiánya, az alkohol, a felelőtlenség, az előzés, a sebességtúllépés, az elalvás és a mobilozás akár egy másodperc alatt is végzetes közlekedési baleseteket okozhatnak. Kiemelte: rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk mind a magunk, mind a mások biztonságára közlekedés közben, amelyet úgy tudunk legjobban elérni, ha betartjuk az előírt szabályokat. 

Vezessünk körültekintően! 

Báldi Gergő autóversenyző, kétszeres szimulátor-világbajnok a Scuderia Ferrari Esports Team versenyzőjeként 2024-től már a Ferrarit képviseli, ami egyrészt nagy büszkeség, másrészt viszont hatalmas felelősség is.  A salgótarjáni kötődésű autóversenyző hitvallása, melyet előadásában is hangsúlyozott: "Ha te valami butaságot csinálsz, azzal akár a közúton, akár a versenypályán is veszélyeztethetsz másokat. Emiatt kell mindig józan ésszel a volán mögé ülni."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában