Valencia

2024.04.21. 09:09

Spanyolországba utaztak az Erasmus-program keretén belül a salgótarjáni gimnazisták

Megkezdődött az IES Cueva Santa Erasmus Plusz nemzetközi cseréje spanyol, magyar és olasz diákokkal. A program keretén belül a napokban Valenciába utazott a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tizenkét fős csapata.

Sipos Nina Vivien

A salgótarjáni gimnázium a közösségi oldalán osztotta meg a minap, miszerint tíz diák és két kísérő tanár utazott ki Valenciába, az Erasmus diákmobilitás program keretén belül. Spanyolországban a kis csapatot Ana, a partneriskola koordinátora fogadta, majd taxival Segorbébe, egy spanyol történelmi városkába vitte őket, ahol a diákcsere spanyol partnerei várták őket.

Mint írták bejegyzésükben: a délutáni sziesztát követően a Cueva Santa iskolában köszöntő bulit szerveztek az Erasmus projektben résztvevő magyar, spanyol és olasz diákoknak, ahol néhány csapatépítő játékkal dobták fel a hangulatot. A napot végül hagyományos spanyol vacsorával zárták.

Másnap a családok különböző programokat, kirándulásokat szerveztek a fiataloknak, emellett pedig mindenkivel megkóstoltatták a helyi specialitást, a paellát is. „A projekt középpontjában a környezet és a fenntarthatóság áll. Ez a diákcsere lehetővé teszi, hogy megosszuk kultúráinkat és felejthetetlen, személyes élményeket éljünk át” – olvasható az Instituto Cueva Santa oktatási intézmény Facebook-oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában