Előadás

2024.04.06. 11:59

Rendhagyó irodalomórán vettek részt a pásztói gimnazisták

Különleges irodalomórát tartottak a közelmúltban a Mikszáth Kálmán Gimnázium végzős diákjainak – közölte az intézmény Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, a tanulóknak Jónás Zoltán egri előadóművész tartott előadást Támaszaink mohos sírkövek és fejfák címmel.

Hozzátették: az iskola számára már ismerős előadó ezúttal Kányádi Sándor verseiből állította össze műsorát, így emlékezve a 95 évvel ezelőtt született erdélyi magyar költőre.

„Az elhangzott költemények híven tükrözték a szerző magyarságtudatát, a szülőföld iránt érzett szeretetét, s történelmünk fordulópontjai is páratlanul értékes egyéni feldolgozásban jelentek meg az ifjú hallgatóság előtt. A szerző minden verssora ma is aktuális, meghatóan fogalmaz a kisebbségi sorsban megéltekről, a békevágyáról”– írta az intézmény.

Kitértek arra is, hogy az irodalmi emlékműsort Balogh Ágnes által előadott erdélyi magyar népdalok tették még élményszerűbbé.

Köszönjük a lélekmelengető és magasztos szavakat, melyek által újabb irodalmi élményeket szerezhettek tanulóink, s méltóképpen emlékezhettünk meg az öt és fél éve elhunyt Kányádi Sándorról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában