Virágoskert

2024.03.13. 15:10

Idén kétszer akkora területen bontogatják szirmaikat a tulipánok Balassagyarmatnál (videó)

Mintegy harmincezer tulipán várja, hogy bontogassa szirmait Balassagyarmat határában. Pintér Tivadar munkájának köszönhetően a Palócföld tulipánkertjében várhatóan áprilisban csodálhatjuk meg a virágtengert.

Lukács Zsófia

Pintér Tivadar, a kert megálmodója. Idén megduplázta, jövőre tovább bővíti a tulipánállományt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Idén kétszer akkora területen gyönyörködhetünk a virágzó tulipánokban Palócföld tulipánkertjében. Pintér Tivadar 6 éve nagy gonddal ülteti és gondozza a színpompás virágokat.

–A tavalyi 15 ezer virághagyma mellé idén még 15 ezret ültettünk. A kedvező időjárásnak köszönhetően már április elejére várjuk a szezon kezdetét– mondta el Pintér Tivadar, a kert megálmodója. Kiemelte, hogy idén egy nagyszabású nyitó eseménnyel készülnek, kulturális kísérőprogramokkal. 

– Tavaly óriási érdeklődés övezte az egész szezont, így idén próbáljuk felkészültebben várni a látogatókat, egy parkolót is igyekszünk kialakítani majd– tette hozzá. Arra is kitért, hogy jövőre teljesen új állományt ültetnek, még nagyobb területen.

– Sok munkát fektettem bele az évek alatt, hogy rendezett kertté váljon a terület. Mellette a vízvezetékszerelő vállalkozásomat is vezetem, így idén már segítő kezek is becsatlakoztak a kerti munkákba– árulta el Pintér Tivadar, aki a nyitás előtt majd a pontos dátumról is tájékoztatni fog. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában