Felajánlás

2024.04.06. 06:55

Maszkokat adományozott a pásztói és a béri polgármester a Margit Kórháznak

Összesen négyezer maszkot adományozott Farkas Attila, Pásztó polgármestere és Maczó László, Bér polgármestere a pásztói kórháznak péntek délelőtt.

Nagy Orsolya

Farkas Attila (balra) és Maczó László a kórház udvarán

Forrás: Facebook / Farkas Attila

A felajánlással kapcsolatban Farkas Attila úgy fogalmazott, hogy fontos számukra, hogy támogassák az intézményét. Hozzátette: lehet, hogy most nincs járvány, de anélkül is szükség van egy kórházban maszkokra.

Pásztó, a mi városunk. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ezt a négyezer maszkot most a pásztói kórháznak adjuk, amelynek nagyon örültek – fogalmazott Maczó László, aki úgy véli, nem lehet tudni, mit hoz a jövő és sosem lehet tudni, mikor tör ki ismét a járvány.

A világjárvány megtanította, hogy szükség van a védőeszközökre

Mint mondta, korábban, két évvel ezelőtt is adományozott maszkokat. Akkor összesen nyolcezer darabot osztott szét a hatvani, a salgótarjáni, a pásztói és a balassagyarmati kórházban.

Boczek Tibor, a pásztói kórház igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy a koronavírus-világjárvány megtanította arra mindenkit, hogy védőeszközökre mekkora szükség van. Kifejtette: nagy örömmel fogadták a maszkokat, amelyeket a betegek és a dolgozók is tudnak majd használni annak ellenére, hogy most nem beszélnek a járványról, de bármikor felütheti fejét a koronavírus, vagy egy másik betegség. Éppen ezért hasznosak ezek a védőfelszerelések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában