Pénzügyek

2024.04.09. 10:31

Elfogadta idei költségvetését Rétság önkormányzata

A legutóbbi testületi ülésen megszavazták az előterjesztést a képviselők, így egyhangúlag elfogadták a 2024. évi költségvetésről szóló rendeletet Rétságon.

Hegedűs Henrik

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár színpadának modernizációját is elvégzik

Forrás: Nool Archív

Ezek alapján az önkormányzat ebben az esztendőben megközelítőleg 2,2 milliárd forintból gazdálkodhat, amiből a fejlesztési célú kiadások 282 milliót tesznek ki. Ez az összeg egyelőre a 2023-ban megkezdett és idén befejezésre váró beruházások és felújítások áthúzódó tételeiből tevődik össze. 

Ide tartozik az iskolai étkezde kialakítása, a polgármesteri hivatal és a kormányhivatali kirendeltség közös épületének energetikai korszerűsítése, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színpadának modernizációja és az intézmény tetőszerkezetének szigetelése, a Templom utca burkolatának felújítása (ami időközben már megtörtént), valamint a Járóbeteg Ellátó Központ napelem-rendszerének kiépítése. 

Stabil a város gazdálkodása

Ezen kívül adódnak még személyi jellegű, szociális és egészségügyi jellegű kiadások,  civil szervezeti, illetve egyesületi támogatások, valamint igen magas összegű, közel 26,5 millió forintos a lakossági hulladékszállítási díj átvállalásának fedezete. 

Természetesen tartalék is képződött a költségekben, ami 95,7 millió. Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere ugyanakkor a lakosságnak szánt hivatalos beszámolójában hangsúlyozta, a rendelet összeállításakor nagymértékben figyelembe kellett venniük a csökkenő mértékű helyi iparűzési bevételeket, valamint az államnak fizetendő megnövekedett szolidaritási adót. Kellő odafigyeléssel azonban dönthet még a testület a későbbiekben további fejlesztések elindításáról. Végezetül egyértelműen kijelentette, a város gazdálkodása stabil lábakon áll. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában