Állatvédelem

2024.04.07. 11:14

Csongor, a macska kezelésre szorul, leromlott állapotban találtak rá Balassagyarmaton

Hetek után találtak meg egy eltűnt balassagyarmati macskát, Csongort. A cica betegen koldult a város utcáin, jelenleg állatvédők gondoskodnak a kezeléséről.

Lukács Zsófia

Balassagyarmaton kóborolt a macska

Fotó: Facebook

Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány balassagyarmati kolóniájából hetekre eltűnt Csongor. A macskának már régebb óta gondját viselték a helyi állatvédő önkéntesk. A napokban leromlott állapotban, betegen egy bokorban találtak rá.

–A Csongor kóbor cicaként rendszeres vacsoravendég volt balassagyarmati gondozott kolóniánknál, majd hetekre eltűnt és végül leromlott állapotban találtak rá a lakótelepi bokrok alatt kuporogva. Csongor durván náthás volt, szája fekélyes, lábain régi, nehezen gyógyuló, gennyes sebeket találtunk és a laborvizsgálat jelentős anémiát, vérszegénységet mutatott, Csongor sajnos FeLV pozitív cica – ismertette az alapítvány.

Kiemelték: Szerencsére aggasztó kinézete ellenére hatalmas étvágy és élni akarás lakik benne, így esélyt kapott a felépülésre. Folyamatos kontroll mellett elkezdődött gyógyszeres kezelése, fájdalom- és lázcsillapítót, antibiotikumos kezelést és immunerősítést kap. Véreredményei már a normál értékekre rendeződtek, súlya közel egy kilóval gyarapodott és a fekélyes szája, sebei is javulást mutatnak.

–Állapota szerencsére javul, de Csongor gyógykezelése jelentős költséggel jár, az újabb kontrollvizsgalatok 13 ezer forintba kerültek, végszámlája pedig megközelítőleg 50 ezer forint. Kérjük támogasd Csongor felépülését és a kolóniás, gazdátlan cicákért végzett munkánkat– hangsúlyozta a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány, amely a 11712073-21455041 bankszámlaszámra, „Csongor” közleménnyel várja a segítséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában