Matekverseny

2024.04.10. 12:54

„Ászként” matekoztak a pásztói diákok, országos döntőbe jutottak

Ügyesen vették a MatekÁSZ verseny vármegyei fordulóján az akadályokat a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola tanulói a közelmúltban.

Veres Edina

Matekversenyen bizonyítottak

Forrás: Pexels/Illusztráció

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be az örömhírről. A poszt szerint, az iskola tanulói nemrég, a MatekÁSZ verseny vármegyei fordulóján játékos és kreatív, ugyanakkor logikus gondolkodást igénylő feladatok megoldására vállalkoztak. Mint írták, a kitartó gyakorlás és áldozatos munka meghozta gyümölcsét. Mindezt az eredmények is alátámasztják. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a harmadik évfolyamon Balog Ádám Bendegúz 3.B osztályos tanulónak az első helyet sikerült teljesítményével meghódítania, míg évfolyamtársa, Lukács Panna, aki a 3.C osztályba jár, negyedik helyezést ért el. Mellettük a 3.A osztályos Gömbicz Alíz a hatodik helyen végzett. A negyedik évfolyamosok között Balog Nimród, a 4.B osztály diákja állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, míg a 4.A-s Zeke Nóra a negyedik helyen zárta a megmérettetést. Az ötödik évfolyamosok kategóriájában Bago Lőrinc 5.C osztályos tanuló szintén a mezőny élére „matekozta fel” magát.

Országos döntőbe jutottak

„Minden évfolyamról a legeredményesebb versenyzők meghívást kaptak Szegedre, az országos döntőbe” – olvasható a tájékoztatásban, amelyből következik, hogy a pásztói Zsigmond Király Általános Iskolát három diák – Balog Ádám Bendegúz, Balog Nimród és Bago Lőrinc – képviselheti majd az országos próbatételen április 27-én.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában