Állásbörze

2024.04.25. 17:56

Álláslehetőségek között válogathattak a bátonyterenyei börzén

Bátonyterenyén rendezte meg először a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a szokásos tavaszi állásbörzét. Az Ady Endre Művelődési Központban válogathattak az álláslehetőségek között, közel 200 ajánlat várta az érdeklődőket.

Gulyás Edina

Hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt

Fotó: Beküldött

Az állásbörze első, bátonyterenyei állomásán a városi cégek közül a Besser Hungária Kft., a KTS Metalltechnik Kft. és a Revi Kft. is részt vett, de a Magyar Honvédség, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya is várta az érdeklődőket. Egyebek mellett elektromos karbantartó, élhajlító, gépi forgácsoló, határvadász, iskolaőr, lakatos, hegesztő, szerződéses katona, villanyszerelő és rendőrjárőr munkakört ajánlottak a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

– Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén tavasszal is állásbörzét rendez a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal valamennyi nógrádi városban. Annak célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a munkáltatókat és a regisztrált álláskeresőket – fogalmazott köszöntőjében Gulyás Mihály Zoltán, a Bátonyterenyei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője. 

Feltérképezik az álláskeresők egyéni igényeit is

Mint mondta: a foglalkoztatási szakterületen dolgozók fontos feladata, hogy feltérképezzék az álláskeresők egyéni igényeit és szolgáltatásaikkal, képzéseikkel segítsék elhelyezkedésüket. A közös cél, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő munkahelyet, ami nem lehetetlen feladat.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínáltak állást, de részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető állások között. A programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum és a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye is bemutatta képzési ajánlatait. 

Májusban Szécsényben, Pásztón, Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Rétságon is megrendezi majd az állásbörzét a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában