Kereskedelem

2024.04.14. 11:50

Akadályba ütközött az új bevásárlóközpont építése Rétságon

Korábban többször írtunk már arról, hogy bevásárlóközponttal gazdagodhat hamarosan Rétság. Ám a szupermarket felépítése előtt a közelmúltban újabb akadályok tornyosultak.

Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi járási székhelyen, illetve a környékbeli falvakban élők rendszeresen panaszkodnak arra, hogy ha nagyobb bevásárlást terveznek, legalább huszonöt-harminc kilométert kell utazniuk, hogy eljussanak az üzletközpontokba, Balassagyarmatra vagy Vácra. A rétsági önkormányzat éppen ezért vállalta a feladatot, hogy felveszi a kapcsolatot a multicégekkel, és egyiküket ide, Nógrád nyugati szegletére csábítja. Az akció sikerrel járt, a megállapodás megtörtént, és az alkalmas helyet is kijelölték a célra, a város északnyugati részén, a Jászteleki út meghosszabbításában, ami csak néhány méterre fekszik a 2-es főúttól, tehát a leendő boltok abból az irányból is könnyen megközelíthetőek lesznek.

Komoly akadályokba ütközött a kivitelezés

Ám a kivitelezés előkészítése is komoly akadályokba ütközött. Ennek legújabb részleteiről Mezőfi Zoltán számolt be a közvéleménynek a település havi kiadványa, a Hangadó hasábjain. Nyilatkozatában közölte, a bevásárlóközpont beruházója arról tájékoztatta, hogy ismét az országos főút miatt akadozik a munka. A Jászteleki út kivezető részével nincs baj, de a 2-es felé a hatóságok előírták egy lehajtósáv kialakítását. Ennek megoldása pedig akár hónapokig is eltarthat, addig mindenképpen csúszik a tereprendezés. Hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint a területre a Penny Market költözhet, ha minden gond elhárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában