Választmányi ülés

2024.04.19. 12:35

A közelgő választások is napirendre kerültek a KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülésén

Az aktuális pártpolitikai helyzet, a közelgő európai parlamenti- és önkormányzati választások, a felmerülő feladatok, illetve a tennivalók is napirendre kerültek a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Nógrád vármegyei választmányának ülésén csütörtök délután. A programon kiállítással emlékeztek Giesswein Sándorra, a kereszténydemokrácia atyjára.

Gulyás Edina

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében. A programon számos napirendet megvitattak a résztvevők.

Több téma is terítékre került az ülésen
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– A Kereszténydemokrata Néppárt Nógrád Vármegyei Szervezete rendszeresen áttekinti pártpolitikai helyzetét, az aktuális tennivalókat. A közelgő európai parlamenti- és önkormányzati választás tükrében különösen fontos egyeztetni közös céljainkat és feladatainkat – hangsúlyozta dr. Bablena Ferenc, a párt vármegyei elnöke.

Mint mondta: a Fidesz-KDNP pártszövetség számára nagyon hangsúlyos kérdés, hogy olyan eredmény szülessen az uniós választás során, amely a mostani európai vezetést és a szemléletet alapjaiban megváltoztatja. – Ahogy mindig, úgy ezúttal is keresztény hitünket, nemzeti függetlenségünket és a család fontosságát tartjuk szem előtt, így arra buzdítjuk a választókat, hogy ezen értékek mentén tegyük le voksukat – húzta alá az elnök.

Vázolta az elképzeléseket

Az ülésen dr. Vejkey Imre, a párt frakcióvezető-helyettese és pártügyésze ismertette minderről az országos politikai koncepciót. Salgótarján vonatkozásában pedig Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Kreicsi Bálint, a Kereszténydemokrata Néppárt által is támogatott salgótarjáni polgármesterjelölt is kifejtette gondolatait a helyi önkormányzati választásokról. Utóbbi vázolta azon elképzeléseit, amelyek mentén megválasztása esetén irányítaná a megyeszékhelyet.

Giesswein Sándorról is megemlékeztek

Ezt követően dr. Bablena Ferenc tájékoztatta a párt tavalyi tevékenységéről és gazdálkodásáról a jelenlévőket, majd egy vándorkiállítás keretében emlékeztek meg Giesswein Sándorról.

– Olyan emberről emlékezünk meg ezzel kiállítással, aki a kereszténydemokrácia megálmodója volt. Giesswein Sándor jóval megelőzte korát keresztényszocialista elképzeléseivel. A párt megalapításakor az ő eszméit vették figyelembe – hangsúlyozta előadásában Szabó Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt salgótarjáni alapszervezetének elnöke.

Az ülés végén az őszi tisztújítás is napirendre került és megválasztották a jelölőbizottságot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában