Adománygyűjtés

2024.04.16. 19:55

Közel 300 kilogramm tápot gyűjtött a szécsényi család az állatvédő alapítvány számára

A szécsényi Búcsú Bernadett és családja 2019 után a közelmúltban újabb adománygyűjtést szervezett a városban is aktívan tevékenykedő balassagyarmati San Lazaro Állatvédő Alapítvány számára, amelynek során közel 300 kilogramm állateledelt sikerült összegyűjteniük. Az adományt a napokban az alapítvány által működtetett balassagyarmati kutyamenhelyen adták át.

Lászlók Judit

Az adományt a napokban az alapítvány által működtetett balassagyarmati kutyamenhelyen adták át

Forrás: Beküldött fotó

Búcsú Bernadett portálunk érdeklődésére elmondta: az elmúlt időszakban negyvenhat szécsényi és környékbeli adományozó által sikerült összegyűjteniük közel 300 kilogramm állateledelt. Az adományt pedig a napokban átadták a San Lazaro Állatvédő Alapítvány számára. Az adománygyűjtés szervezője kiemelte: nagyon hálásak annak a nagylóci házaspárnak – név szerint Havasi Andreának és Havasi Zoltánnak –, akik a saját költségükön elszállították a jelentős mennyiségű állateledelt a szervezet által működtetett balassagyarmati kutyamenhelyre.

300 kilogramm állateledelt sikerült összegyűjteni
Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok állateledelt sikerült összegyűjtenünk, amellyel jelentős mértékben támogathatjuk a San Lazaro Állatvédő Alapítvány munkáját – fogalmazott Búcsú Bernadett, aki portálunknak elárulta azt is, hogy a jövőben is folytatódik majd az adománygyűjtés. Mint mondta: Szécsényben, az Arany János út 2. szám alatt hétfőtől péntekig, reggel 6 és 13 óra között veszik át az adományokat, valamint városon belül házhoz is elmegy az eledelért. Végül pedig arra kért mindenkit, amennyiben a lehetőségei adottak hozzá, támogassák az alapítvány munkáját.

Két-három hétre elegendő állateledelt kaptak

Az adományozással kapcsolatban megkerestük Dallos Szilviát, az alapítvány tagját is, aki portálunknak elmondta: jelenleg közel nyolcvan kutyáról gondoskodnak a balassagyarmati menhelyen, akiket a városból és a térségből mentettek meg. A négylábúak ellátásában pedig hatalmas segítséget jelent számukra ez az adomány, amely által két-három hétig biztosított az állatok etetése.

– Nagyon hálásak vagyunk ezért a hatalmas adományért – fogalmazott Dallos Szilvia, aki hangsúlyozta továbbá, hogy a kutyamenhelyen örömmel fogadják az önkéntesek segítségét és a leendő örökbefogadókat is. Mint mondta: az önkéntesek tudnak segíteni például a tereprendezésben, a kutyasétáltatásban, de akár az állatok itatásában is. Végül pedig kitért arra is, hogy szívesen fogadnának még polcnak és szekrénynek való faanyagot, régi Salgó elemeket vagy polcokat, polcos szekrényt, kerti asztalt, székeket, padokat, használaton kívüli nagyobb fazekakat, illetve fémvödröket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában