Nool.hu videó

2024.02.21. 11:52

Megnyílott a kutyatár Balassagyarmaton a Harap utca három alatt (videó)

A Harap utca 3. szám alatti kutyamenhelyet a San Lazaro Állatvédő Alapítvány január óta működteti Balassagyarmaton. A keddi névadó ünnepségről videót is készítettünk.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: Balassagyarmat önkormányzata a barnamezős területek rehabilitációját célzó projekten belül alakította ki a Harap utca 3. szám alatt a kutyamenhelyként is üzemelő gyepmesteri telepet, amelyet a San Lazaro Állatvédő Alapítvány január óta működtet. A létesítmény nevét ünnepélyes keretek között fedték fel kedden. 

Tavaly volt Weöres Sándor születésének a 100. évfordulója, amely előtt a képviselő-testület úgy tisztelgett, hogy a Kutya-tár című verse alapján elnevezte az utat Harap utcának. Az országban egyedüliként Balassagyarmat önkormányzatának sikerült uniós pályázaton keresztül egy ebrendészeti telepet létesítenie, ahol nem szabad elaltatni a kutyákat, hanem gazdát kell találni számukra. Jelenleg 77 kutyáról gondoskodnak a menhelyen, amiket a városból és a térségből mentettek meg.

A menhely nevét kedden fedték fel ünnepélyes keretek között, melynek örömteli pillanatairól videót is hoztunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában