Tündérszépek

2024.03.08. 19:21

Tündérszép lehet a hajad is – tarjáni fodrászmester látja el hasznos tanácsokkal a hölgyeket

Tudtad, hogy a rozmaring nem csupán egy gyógy- és fűszernövény, hanem valódi elixírje is a hajnak? Schneiker Károlyné fodrászmester osztotta meg a hajápolással kapcsolatos javaslatait, illetve azt a kérdést is megválaszolta portálunknak, milyen színek és frizurák a trendik idén!

Sipos Nina Vivien

Mint arról már beszámoltunk: immár ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre február 5-től jelentkezhetnek a Nógrád vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek is. Portálunk ezúttal a hajápolással és az idei trendekkel kapcsolatban kérte ki egy salgótarjáni fodrászmester véleményét.

– Fontos, hogy mindig gondoskodjunk a hajunk állapotáról, hiszen nagyban elősegítheti a jobb közérzetünket a jól megválasztott frizura – mondta Schneiker Károlyné, hozzáfűzve: – Leginkább a fodrász szakemberek tudnak segíteni a hajápolásban. A hajdiagnosztika alapján kiderülhet, hogy a vendégnek milyen típusú haja van, milyen kezelésekre, hajszerekre lesz szüksége, amelyeket beszerezve otthon is folytathatja a fejbőr és a tincsek gondozását, egészségesebbé tételét.

Segíthetünk hajunk egészségén ezekkel a csodanövénnyekkel!

Számos gyógy- és fűszernövényről tudjuk, hogy már évezredekkel ezelőtt is alkalmazták őket a hajápolás területén. A hibiszkuszolajat gyakorta szokták javasolni a szakemberek a hajszálak dúsítása és erősítése érdekében, illetve köztudott, hogy eltávolítja a fejbőrről és a hajtövekről a korpát, hidratálja a száraz tincseket, és fényessé, egészségessé teszi a hajkoronát.

Említést kell tenni még a rozmaringos hajpakolás hatékonyságáról is, ami egyenesen valódi csodákat tud tenni hajunk szerkezetével és fejbőrünk állapotával. Érdemes kipróbálni a rozmaringos vizet és a gyógynövényből készült pakolásokat, olajokat is, amelyek orvosilag bizonyítottan serkentik a hajnövekedést.

– A rozmaringolajat lehet hajra és fejbőrre is használni, de egy kicsit meg kell hígítani azt, mielőtt felvisszük az adott felületre. A rozmaring nagyon sok mindenre jó, és hatásos is, mivel olyan vegyületeket és olajokat tartalmaz, amelyek gátolják a hajhullást, segítik a növekedést, emellett erősíti a hajszálak szerkezetét és fényessé teszi az egész frizurát – fejtette ki Schneiker Károlyné.

Kiemelte továbbá: a csalánlevélből vagy éppen a diófaleveléből készült erős főzet, továbbá a csalántea fogyasztása nagyon hatásosnak bizonyul fejbőr- és a hajápoló gyanánt, ugyanis ezek a vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli folyadékok is hatékonyan beindítják a hajnövekedést.

A földszínek és a hullámos haj a trendi idén!

Új haj divat hódít 2024-ben, amely nem más, mint a lágy esésű, nőies, hullámos fürtök, amik még a leghétköznapibb megjelenésnek is finom eleganciát képesek adni.

– Most már inkább a nőies, hollywoodi hajhullámok azok, amik menők. Szépen mutathat, ha simán kiengedve hagyjuk a hajunkat, de szerintem az is egy remek megoldás lehet, ha feltűzzük a frizuránkat egy csinos kontyba – osztotta meg véleményét a tarjáni fodrász.

Mostanában egyre népszerűbbek a hölgyek körében a földszínek, de gyakori az is, hogy valaki az eredeti hajszínére festeti vissza a haját. Közkedveltek a barna különböző árnyalatai, és a természetesnek ható szőke is hódít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában