Javítás

2024.03.22. 07:44

Több mint 120 kátyút tüntettek el a szakemberek Balassagyarmaton

Minden évben a tavasz közeledtével aktuálissá válik a kialakult kátyúk megszüntetése Balassagyarmaton. Csach Gábor polgármester elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül kátyúmentessé tegyék a várost.

Lukács Zsófia

Több mint 120 kátyút szüntettek meg 31 utcában

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

– Hét elején befejeződött a város utcáinak kátyúzása. Az első ütemben 253 négyzetméteren, 31 utcában, több mint 120 kátyút aszfaltoztak a szakemberek, minden jelzett kátyú kijavítása megtörtént – mondta el portálunknak Csach Gábor.

Kiemelte, hogy minden évben kétszer, tavasszal és ősszel javítják az utakat. Idén legnagyobb mértékben a Móricz Zsigmond utca, Klapka utca és Madách liget területén volt szükség az úthibák javítására.

A polgármester arra is kitért, hogy rövid időn belül igyekeznek elvégezni a helyreállításokat, hogy kátyúmentessé tegyék a várost. Áprilisban a tavaszi kátyúzás második ütemében, újabb jelzett hibák javítását végzik el. 

– Március előtt nem kezdhettük el a munkálatokat, mivel a melegaszfaltkeverő üzemek csak tavasszal indulnak újra, és a hidegaszfaltos technológia, amit korábban alkalmaztunk, nem bizonyult tartósnak

– ismertette Csach Gábor.

Parkológondokat enyhítenének
Azt is elmondta, hogy a lakossági fórumokon is felmerült zsúfolt lakótelepi parkolásra is igyekeznek megoldást találni. Elsőként a Móricz Zsigmond utcai lakótelepen alakítanak ki az ott élők számára egy újabb parkolót, ügyelve a zöld területek megóvására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában