Nool.hu videó

2024.03.19. 17:04

Tavasszal csodájára járnak a berkenyei vérszilvafáknak (fotó, videó)

A Berkenyére vezető utat szegélyező vérszilvafák tavasszal rózsaszínes árnyalatot öltenek, virágai csodaszép látványt nyújtanak. Már most sok látogatót vonzott a település jelképének is számító fasor. Fotóriporterünket is elvarázsolta a helyszín, íme az eredmény!

Lukács Zsófia

A rózsaszínban pompázó fák miatt Berkenyére minden tavasszal özönlenek a turisták

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az apró község bevezető útja mentjén teljes pompájukban virágzanak már a vérszilvafák, ami egészen lenyűgöző összképet nyújt. A vérszilva, azaz a Prunus cerasifera sötétbordó levelei miatt közkedvelt díszfa. Magyarországon több településen is van egy egész fasornyi, Berkenye is igazi turistalátványosság tavasszal, rózsaszínbe öltözeti a tájat. A fák törzsénél megbúvó aranyeső bokrok pedig sárgás fényükkel hívják fel magukra a figyelmet.

Persze ilyenkor a turisták száma is megnő, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb fotókat készítenek a nógrádi falu bekötőútjánál, amelyeket egyre gyakrabban a közösségi oldalakon is csodálhatunk. Fotókat és videót is mutatunk a helyszínről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában