2024.03.18. 10:49
Szűzérme magyarosan: így bolondítható meg lecsóval a húsos főfogás
Talán nem meglepő a gyakorlott konyhatündérek számára, hogy a legtöbb étel bonyolult manőver nélkül is „magyarossá” tehető. Minderre bizonyíték a szűzérme magyarosan elkészítve, amelyhez portálunk is kínál egy receptet.
A finomság bármikor a nógrádi asztalokra kerülhet
Forrás: Mindmegette.hu
Sehol sincs „kőbe vésve”, hogy magyaros finomság csak március 15-én kerülhet az asztalra fogásként. A legtöbb étel könnyen megfelelhet a fenti szempontnak, csupán néhány egyszerű művelet elvégzése árán.
Erre példa a szűzérme magyarosan, amelyhez portálunk egy, a Mindmegette.hu oldalon található receptet mutat be a nógrádi konyhatündérek számára.
Az elkészítési javaslat az összetevők között 4-5 személy számára 450 gramm sertésszűzhöz, 1 kilogramm burgonyát ajánl, míg a feltét – ebben az esetben a lecsó – elkészítéséhez egyebek mellett 2 fej vöröshagyma, 500 gramm színes lecsópaprika és 200 gramm paradicsom jelenti az alapanyagot. A recept arra is felhívja a háziasszonyok figyelmét, hogy a lecsóban a zöldségeket érdemes kicsit roppanósra hagyni, hiszen a tűzálló tálba halmozott sült-főtt „alapok” együtt a sütőben is eltöltenek még némi időt. Akiket felcsigázott, hogy miként is készíthető el a magyaros szűzérme lecsóval és burgonyával, itt találják a részleteket tartalmazó receptet.