Múltidézés

2024.03.31. 12:52

Négymillió forintot nyertek a totón harminc éve Balassagyarmaton

Öt férfi közös szerencsejáték szenvedélyének gyümölcseként négymillió forintos totónyeremény ütötte a markukat harminc esztendeje, március utolsó napjaiban Balassagyarmaton. Ebben az időszakban az Ipoly-parti városban a mezőőri megbízatás is az érdeklődés középpontjába került.

Hegedűs Henrik

A focinak köszönhetik

Az öt balassagyarmati fiatal vállalkozót a labdarúgás szeretete csalogatta a totózás felé, és rendre játszanak, minden héten összedobva a mintegy tizenháromezer forintot az úgynevezett bontott szelvényekre, amiket felváltva töltöttek ki. Évekkel korábban már akadt egy telitalálatuk, de az akkor csak hatszázezer forintot ért. Ezúttal viszont négymilliót kaszáltak. Ketten azt is elárulták, mire költik majd a fejenkénti nagy összeget: egyikük hétvégi telket vásárol, másikuk egy Audi személygépkocsi vételére szánja a maga részét.

Balassagyarmaton a képviselő-testület tárgyalta a mezőőri állás létesítését

Dr. Koós Hutás Ferenc képviselő a megbeszélésen hangoztatta: naponta látható, hogy a környékbeli erdőkből szemérmetlen módon ölszámra viszik a lopott fát. Némi fekete humorral megjegyezte: az elkövetők akár láncfűrészt is vihetnének magukkal, azzal könnyebb, gyorsabb a vágás. Kiderült, a csősz tevékenységére a közlönyben igen szigorú és kiterjedt szabályok vonatkoznak, amiket a leendő dolgozó számára feltétlenül biztosítania kell a munkaadónak, jelen esetben az önkormányzatnak. Ilyen kötelező eszköz például a távcső, de a ruházatát is pontosan megszabja az előírás. A testületi ülés végére még nem született akkor döntés a mezőőri munkakör betöltéséről.

Felvette a költő nevét

Ugyancsak az Ipoly-parti városban a költő születésnapjához, március 31-hez igazítva vette fel 1994-ben Szabó Lőrinc nevét az Ifjúság Úti Általános Iskola. A ünnepségen felavatták Lengyel Péter képzőművésznek a névadóról készült festményét is.

Nógrádkövesden az óvodai konyha bővítéséről döntött a község önkormányzata

Megállapították, hogy a növekvő gyermeklétszám miatt az intézmény már kinőtte a jelenlegi kereteit, így feltétlenül bővíteni kell az ebédeltetés és az ételkészítés helyének az alapterületét, illetve korszerűsítésre szorul az eszközállomány is. Emellett az étkeztetési támogatásokat is kiszélesítették. A költségek felét mindenkinek fedezik, de a három-, vagy a többgyermekes családok már hetvenöt százalékos kedvezményt kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában