Beruházás

2024.03.04. 11:54

Mégsem Nógrádban lesz a zenélő út

Az eredeti tervektől eltérően nem szűkebb hazánkban építik meg az ország harmadik zenélő útját.

Nagy Orsolya

Mint arról korábban beszámoltunk, Kelet-Nógrádba tervezték hazánk legújabb zenélő útját, amely az Ismerős Arcok Nélküled című dalát „játszotta” volna. Az elképzelés azonban módosult, ugyanis mégsem Nógrád vármegyében lesz a zenélő út. Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője portálunk érdeklődésre megerősítette, hogy valóban nem megyei részen valósítják meg a kezdeményezést.

– Bármilyen szakaszt vizsgáltak meg a szakemberek, nem tudták kizárni, hogy ne legyen olyan háztartás, ahol ez ne lenne zavaró. A zenélő út ugyanis éjjel-nappal hangeffektust bocsát ki, amely igen zavaró tud lenni – fejtette ki az országgyűlési képviselő. Hozzátette: bármennyire is szerették volna ezt a kezdeményezést megvalósítani, nem akarták ezt ilyen formában felvállalni, hiszen a lakosok nyugalma a legfontosabb, és a zenélő út zavarta volna a mindennapjaikat.

Becsó Zsolt kiemelte, hogy továbbra is napirenden van a beruházás, csak nem szűkebb hazánkban, hanem várhatóan Heves vármegyében, a 21-es számú főúton valósul majd meg. Az országgyűlési képviselő hozzátette: az biztos, hogy a zenélő útnál olyan táblát helyeznek majd ki, amely felhívja a figyelmet Nógrád vármegyére és az értékeire is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában