Lomtalanítás

2024.03.22. 11:00

Lomtalanítást szerveznek Mátraszelén

Veres Edina

A környezet védelme érdekében idén is megszervezik a lomtalanítást Mátraszele. Vincze László, a község polgármestere osztotta meg Facebook-oldalán a kezdeményezéssel kapcsolatos részleteket tartalmazó tájékoztatást. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a lomtalanításba szánt hulladék mennyisége háztartásonként legfeljebb egy köbméter, míg autógumiból legfeljebb négy darab lehet. Az apró méretű tárgyakat, eszközöket jól pakolható, stabil gyűjtőzsákban vagy edényben kell kihelyezniük a lakosoknak. A felhívásban arra is figyelmeztették a mátraszeleieket, hogy a elszállíttatni kívánt, feleslegessé vált holmikat mindenki legkésőbb március 25-e, hétfő 7 óráig helyezze ki az otthona kapuja elé.

Az elszállítás március 25-én és 26-án, azaz hétfőn és kedden folyamatosan történik, de csak a hétfő reggel 7-ig kihelyezett lomot viszik el

 – nyomatékosította a határidőt a polgármester a településen élőkhöz intézett felhívásában. A tájékoztatás emellett arra is kitért, hogy az elektromos háztartási készülékek továbbra is leadhatók a Salgótarjáni Általános Iskola – mátraszelei székhelyű – Gárdonyi Géza Tagiskolájában. Mint olvasható, az oktatási intézmény a leadott berendezések után támogatást kap, amely összeget minden évben a gyermekek oktatási körülményeinek javítására fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában