Parasport napja

2024.03.13. 13:12

Lélekmozgató programmal válhattak mások iránt érzékenyebbé a bátonyterenyei diákok

Idén ismét érdekes és egyben a diákok számára hasznos programot szerveztek a Magyar Parasport Napja alkalmából a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

Veres Edina

Az idei volt a hetedik olyan év, amikor a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskolában megszervezték a Magyar Parasport Napjához kapcsolódva az úgynevezett Lélekmozgató programot. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán részletesen is beszámolt az eseményről. Mint írták, a rendezvény elején szó esett magáról a parasportról és a magyar parasportolók eredményeiről.

„A testnevelés órára érkező diákok olyan feladatokat hajtottak végre, amelyekben nem használhatták kezüket, lábukat vagy bekötött szemmel kellett teljesíteniük egy-egy kihívást. Így megtapasztalhatták, milyen lenne, ha valamilyen testi fogyatékossággal élnének” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a hasznos foglalkozások jó hangulatban teltek. 

A Fáy tájékoztatásában úgy fogalmaztak: reményeik szerint a program segítségével sikerült ismét egy kicsit érzékenyebbé tenni a diákjaikat mások problémáinak, hiányosságainak, illetve nehézségeinek elfogadása iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában