Képzés

2024.03.31. 07:00

Képzésen vettek részt a nógrádi lovas rendőrök és a négylábúik

Képzést tartottak a közelmúltban a lovas járőrök és a lovaik számára – adta hírül a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a festői szépségű Legénd községben tartották legutóbb a képzést, amelyen szűkebb hazánk három lovas járőre vett részt, így Fábián Evelin, Keresztúri Roland és Keresztúri Máté. Rajtuk kívül dr. Radács Péter, dr. Radácsné Reszegi Rita lovas polgárőrök is jelen voltak. A képzést Molnár Tamás, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Gróf Széchényi István emlékérmes lovas szakedző tartotta.

Hozzátették: a lovardában a gimnasztikai bemelegítő gyakorlatok elvégzését követően kezdődtek meg a lovagló gyakorlatok, amelyek célja a ló képességeinek, az állat és a lovas együttműködésének a fejlesztése volt. A rendőrség arra is kitért, hogy az osztálylovaglási feladatok során különféle alakzatokat és akadályugratásokat is gyakoroltak a járőrök. A képzésen zavaró körülmények közötti lovaglás is volt, amely során lövés- és füsthatással szembeni közömbösségi gyakorlatokon kellett helytállniuk a jelenlévőknek.

Kifejtették: a lovas járőrök a képzést rendkívül hasznosnak találták. A szakedző által adott instrukciókat pedig hatékonyan tudják majd alkalmazni a lovas szolgálati feladatok ellátása során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában