NEA pályázat

2024.03.20. 08:49

Fontos dátum közeleg, a nógrádi civileket is érinti

Fontos dátum közeleg – egyebek mellett hívták fel a civil szervezetek vezetőinek figyelmét a Nógrád Vármegyei Civil Központ által szervezett sajtótájékoztatón.

Gulyás Edina

A civil központban segítenek a pályázatok benyújtásában is

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

– Fontos dátum közeleg a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatok esetében – hangsúlyozta Tolnai Sándor a civil központ munkatársa a kedden megtartott sajtótájékoztatón. – Azok a civil szervezetek, amelyek tavaly eredményesen pályáztak, amennyiben szükséges, március 31-ig módosíthatják a támogatási kérelmük tartalmát és költségvetését. 

Hozzátette: március 31-ét követően vissza kell fizetni a támogatást, amennyiben nem a terveknek megfelelően költik el a pályázaton elnyert összeget. A civil központ munkatársai minden segítséget megadnak a módosítási igények elkészítéséhez. 

Tolnai Sándor arra is kitért, hogy sajnos még a 2021-2022-es pályázatok esetében is vannak a civil szervezeteknek elmaradásai. A koronavírus-járvány ezeket az éveket érintette, így némileg könnyítettek az elszámolásokat illetően. Az ötmillió forint alatti, egyszerűsített pályázatoknál nyilatkozattal is el lehet számolni a megnyert összeget, természetesen a számlákat ez esetben is csatolni kell. A civil központ munkatársai ez esetben is készek segíteni a hozzájuk fordulóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában