Nool.hu videó

2024.03.19. 19:38

Diákokkal tisztították meg az Ipoly környékét Balassagyarmatnál (videó)

Szemétszedési akciót hirdettek a víz világnapja alkalmából a Nagy Ipoly-takarítás szervezői. Március 17. és 27. között nyolc helyszínen tisztítják meg a határfolyó környékét. Kedden Balassagyarmatnál az oktatási intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Lukács Zsófia

A gyarmati diákok is csatlakoztak a szemétszedési akcióhoz

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Nagy Ipoly-takarítás szervezői szemétszedési akciót hirdettek a víz világnapja alkalmából az Ipoly folyó mindkét partján, iskolák és önkormányzatok részvételével március 17. és 27. között. 

– Azért szerveztük meg a szemétszedési akciót, mert úgy gondoljuk, hogy a téli áradások következtében sok hulladék kimosódott a partra

 –  mondta portálunknak Frankó Viktória önkormányzati képviselő, a kezdeményezés térségi koordinátora.

Hozzátette: az önkéntesek az Ipoly különböző szakaszain takarítanak a következő napokban. Kedden a Balassi Bálint Gimnázium, a Madách Imre Kollégium, a Dózsa György Általános Iskola és a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola csatlakozott a Balassagyarmat és környéki partszakaszok tisztításához.

Kesztyűt és zsákot biztosítanak

A képviselő kiemelte, hogy Ipolyszög és Őrhalom irányában is indulnak csapatok, hogy minél nagyobb területet tudjanak megtisztítani az akció keretében. A résztvevőknek kesztyűt és zsákokat is biztosítanak. Az iskolák legszorgalmasabb diákjai pedig egy parlamenti látogatáson vehetnek részt.

A fenti időszakban Ludányhalászi, Dejtár, Drégelypalánk és Őrhalom területén is gyűjtik majd a szemetet. Az esemény fővédnöke Rétvári Bence államtitkár és Balla Mihály országgyűlési képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában