Túra

2024.03.18. 14:45

Diákokkal gyalogoltak a salgótarjáni alapszervezet tagjai

Ismét a testmozgást helyezte programja középpontjába a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a közelmúltban. A túrán „meglepetés” vendégek is részt vettek a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola diákjai és munkatársai személyében.

Veres Edina

A rákellenes séta nagy népszerűségnek örvend

Forrás: Beküldött

Gyalogolj a nők egészségéért szlogen jegyében hirdetett programot a napokban a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete. A rendezvénynek az Eresztvényi Látogatóközpont adott otthont. Az alapszervezet portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a mozgás, mint az egészséges életmód alappillére, igen fontos szerepet játszik a prevencióban.

„A közösen és a szabadban végzett aktivitásnak még fokozottabb a hatékonysága. Így a napokban a délelőttöt gyönyörű természeti környezetben, a friss levegőn egy közös bemelegítő nyak-váll-hát tornával kezdtük, amelybe néhány meridián gyakorlatot is belecsempésztünk. Ezt követően egy közös könnyű gyalogtúrát tettünk, amelybe egy „kardiós” részt is beiktattunk méghozzá a sípálya meghódításával” – olvashatók a kezdeményezéssel kapcsolatos részletek a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy meglepetés vendégek is csatlakoztak a sétához. 

Diákok is részt vettek a megmozduláson

Mint írták, a szűkebb hazánk középiskolás diákjai számára meghirdetett, közelmúltban lezajlott Légy tudatos! című vetélkedő győztes csapatának tagjai, azaz a bátonyterenyei Fáy András Középiskola és Kollégium diákjai is részt vettek a megmozduláson az intézmény vezetőjével és néhány pedagógusával. A program során mosolygós arcokból nem volt hiány, hiszen közel hetven regisztrált résztvevő mozdult együtt és tett az egészségéért az önfeledt beszélgetés közben.

A tájékoztatásban úgy fogalmaztak, hogy a kellemes túráról visszatérve a látogatóközpontban nőnap alkalmából verssel köszöntötték a lányokat és hölgyeket, illetve desszerttel, valamint színes sálakkal kedveskedtek a jelenlévő nőknek. Mindemellett meglepetésként a regisztrációs sorszámok alapján tíz értékes tombolatárgyat sorsoltunk ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában