Program

2024.03.20. 19:11

Családi napot rendeznek a balassagyarmati sportközpontban

Lászlók Judit

A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont a közösségi oldalán ismertette, hogy a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetségével közösen az ifjú polgárőrök avatása és a létesítmény megnyitásának a második évfordulója alkalmából ifjú polgárőr és családi napot rendeznek április 6-án, szombaton, 9 és 16 óra között a honvédelmi sportközpontban. 

A felhívás szerint a program megnyitója 10 órakor kezdődik, amelyet az ifjú polgárőrök eskütétele követ. Aztán a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola kadétjainak önvédelmi bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. A következőkben pedig edzések, jógázás, katonai közelharc bemutató, rendőrségi intézkedéstaktikai bemutató várja a látogatókat. Mindezeken kívül egész nap felszereléstechnikai bemutatókat is láthatnak a Magyar Honvédség, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők jóvoltából.

A szervezők közölték továbbá azt is, hogy az eseményen a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár a PzH2000 önjáró löveget és a Gidrán harci járművet mutatja be. Emellett a résztvevők kipróbálhatják majd a gripen szimulátort, a quadozást, valamint a lőtéren a lézerfegyveres, a légfegyveres és az airsoft lövészetet, illetve az íjászatot is. Ezenfelül pedig tombolasorsolással és gulyáslevessel is kedveskednek majd a jelenlévőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában