Ápolás

2024.03.24. 07:00

Balassagyarmati lány lett az országos egészségügyi verseny győztese

Minap zajlott a II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntője, amelyen Dudok Nikolett, a NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikum diákja első helyezést ért el.

Lukács Zsófia

Dudok Nikolett, a NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikum diákja első helyezést ért el

Forrás: Facebook/Csach Gábor

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idén is meghirdette a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt. A versenyzők három fordulóban mérhették össze tudásukat: helyi elődöntő, vármegyei döntő, országos döntő. A szakképzési verseny pedagógiai célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése.  

Az intézmény Facebook-oldalán kiemelte: három kategóriában 148 diák versenyzett, az NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikum 12.A osztályos tanulója, Dudok Nikolett szerezte meg az első helyet a "Belgyógyászat és ápolástan ismeretkör" kategóriában. Felkészítő tanára Kalóz Erika volt. Palánki Lotti 11.A osztályos tanuló "Alapápolás és gondozás" kategóriában képviselte az  iskolát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában