Rendezvény

2024.03.24. 11:55

Az Eucharist Zenekar látogatott el a pásztói iskolásokhoz

Húsvétot várva, az idén is lelki nappal készültünk Krisztus feltámadásának ünnepére – közölte a Magyar Szentek Római Katolikus Általános Iskola Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

A gyerekek nagyon élvezték a lelki napot, a közös zenélést

Forrás: Facebook/Magyar Szentek Római Katolikus Általános Iskola - Pásztó

Mint fogalmaztak, az idei nagyböjtben az Eucharist Zenekart kérték meg, hogy látogassanak el hozzájuk és zenéjükkel, énekükkel, evangelizációjukkal, valamint tanúságtételükkel segítsék a nagyböjti lelki készületet. Az intézmény nagy örömére pedig el is fogadták a felkérést.

Hozzátették: az alsó tagozatnak és az óvodásoknak, valamint a felső tagozatos diákoknak külön-külön blokkban kérték a zenei koncertet. Arra is kitértek, fontos, hogy a gyerekek ne csak pedagógusoktól tájékozódjanak, hanem dalokon keresztül is halljanak a mennyei atya szeretetéről, Jézus barátságáról.

– Valóban együtt dicsőítettük az Urat. Olyan jó volt látni a kicsik arcát, ragyogott a boldogságtól. Önfeledt énekeltek, tapsoltak, kezüket magasba tárva énekeltek az Istennek – írta az intézmény.

Kifejtették: a diákok könnyen ráhangolódtak a zenés dicsőítésre. Közösen énekelték az általuk is jól ismert Tápláló szent kenyér című dalt, a Miatyánkot vagy az Egység imáját, amelyek az iskolai szentmiséken is gyakran felcsendülnek. Az intézmény kiemelte, a diákok beszámolója alapján különösen megérintette őket András és Gellért őszinte és hiteles tanúságtétele. Életük példája igazi tanúságtétel, amely humoros és lendületes kommunikációjuknak köszönhetően megragadta a fiatalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában