Tündérszépek

2024.03.06. 18:08

A szépségversenyeken és a sportban is értékelik a kitartó munkát – vallja a nógrádi focista

Manapság egyre népszerűbbek a szépségversenyek hazánkban, amely nem is meglepő, hiszen ezek a vetélkedők remek lehetőséget nyújtanak arra az ifjú lányoknak, gyerekeknek, de még a férfiaknak is, hogy betekintsenek a szépségipar kulisszái mögé, és kipróbálják magukat ebben a kihívásokkal teli világban.

Sipos Nina Vivien

Langa Attila sportszerkesztő, focista megosztotta őszinte nézeteit a szépségversenyeket illetően

Forrás: Nool

Ugyan hihetetlenül hangozhat, de a szépségversenyek évezredes múltra tekintenek vissza. Már az ókori Görögországban, Trójában is rendeztek hasonló eseményeket, amelyeken az esztétikumot keresték a nőkben. Nagyszerű szórakozási lehetőségnek számított egy-egy megmérettetésre elmenni, ez pedig itt, a huszonegyedik században sem változott, mindössze kicsit átalakult társadalmilag a versenyek megítélése.

Egyesek úgy hiszik, hogy a női nemet és az egyenjogúságot ünneplik, megint mások szerint egy valóságos húspiac és puccparádé. Megoszlanak a vélemények, ha egy szépségversenyről van szó, ennek fényében pedig felmerülhet a kérdés: van-e még egyáltalán értelme megszervezni őket?

Milyen előnyök származhatnak belőle?

Langa Attila sportszerkesztő, focista portálunk érdeklődésére megosztotta őszinte nézeteit a szépségversenyeket illetően, kitérve arra is, hogy milyen előnyök származhatnak egy olyan vetélkedőből, amely a szépséget emeli piedesztálra.

– Régen az esztétikum keresése háttérbe szorult, és sok nemzetiségre igaz volt, hogy inkább eltakarták a szépséget, mintsem megmutatták volna ország-világ előtt. Talán még haszontalan dolognak is gondolhatták az emberek, azonban ez napjainkban már jócskán megváltozott, és sokkal inkább előtérbe került a szépség hirdetése – nyilatkozott a sportszerkesztő, hozzátéve: – Mindenkinek mást jelent ez a fogalom. Egy fotón visszaláthatjuk a külsőségeket, viszont nem ismerjük a belső értékeket, pedig a valóságban úgy gyönyörű valaki, ha a külső és a belső összhangban van. Egy szépségverseny lehetőséget jelent mindkét tényező bemutatására.

Langa Attila hangsúlyozta: az ilyen vetélkedő nagyon hasznos azok számára, akik a divat- és a szépségipart képviselik, vagy annak részesei szeretnének lenni a jövőben.

– A megmérettetés esélyt ad az önismeret fejlesztésére, a szépségiparba való betekintésbe, valamint a ranglétrán való előrébb jutásra is. Ugyanez igaz egy labdarúgóra is, aki hétről hétre a megyei sorozatban szerepel, viszont, ha felfigyelnek rá, akkor a tehetségét országos szinten is érvényesítheti, de akár nemzetközi pályára is léphet a sportoló. A kitartó munkát előbb vagy utóbb mindig értékelik. Ennyiből nem különbözik a sport és a szépségversenyek világa – fejtette ki véleményét Attila.

Fontos ügyeket képviselnek a versenyzők

Mindegy, hogy melyik szépségversenyről van szó – Miss Hungary, Miss Universe Hungary, Magyarok Világszépe, Tündérszépek –, ahhoz, hogy valaki elnyerje a hőn áhított koronát, nem elég csupán szépnek lenni. Az illetőnek tudni kell a közönség előtt kulturáltan beszélni, szerepelni és interjút adni a médiának. Lényeges az alapműveltség, az intelligencia, a személyiség, valamint fontos a társadalmi kérdésekben való teljes körű jártasság is. Egy versenyző és szépségkirálynő nem csupán a kamerák villogó vakuja előtt mosolyog és pózol, hanem gyakran egy lényeges társadalmi ügyre – hagyományőrzés, állatvédelem, harc a különböző betegségek ellen – is felhívja a figyelmet a karitatív tevékenységeken keresztül.

Jelentkezz a Tündérszépek 2024 versenyére!

Ismét keressük Nógrád vármegye legszebb lányait! 2024-ben immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Tündérszépek országos szépségversenyünket. A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a Tündérszépeket! Jelentkezz még ma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában