Tárlat

2024.02.10. 19:26

Tizedik születésnapját ünnepelte a szécsényi Nosztalgia Múzeum

A szécsényi Nosztalgia Múzeum fennállásának tizedik évfordulója alkalmából vidám farsangi délutánt rendeztek szombaton az intézményben. A jeles alkalomból új kiállításelemmel is bővült a tárlat.

Lászlók Judit

Egy tipikus panelszoba a hetvenes évekből

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az eseményen Csatlós Noémi, a Szécsényi Művelődési Központ közművelődési referense ismertette a Jászberényi Pál gyűjteményének otthont adó múzeum elmúlt tíz évének mérföldköveit. Elmondta, hogy a múzeum tárlata egy kiállításelemmel bővült. Ennek a témája a 60-as, 70-es, 80-as éveket idéző panelprogram lett, mivel a városban mind a mai napig sokan élnek társas házakban, illetve oda köti őket a gyermekkoruk és a fiatalságuk, továbbá szívesen emlékeznek vissza ezekre az időkre. Ennek megfelelően a múzeum egyik helyiségében kialakítottak egy panelszoba belsejét megidéző kis enteriőrt. 

A megnyitót követően a résztvevők megtekinthették az új kiállítást és kipróbálhattak különböző játékokat a nosztalgia jegyében. Emellett a hagyományokhoz hűen egy-egy gondűző cédulára ráríhatták azt a bánatukat, amelytől szeretnének idén megszabadulni. Ezeket Rozika, a télboszorka fogadta, aki bánatokkal és gondokkal együtt a rendezvény végén a tűz martalékává vált. 

Az ünnepségről még több képpel és bővebb tudósítással később jelentkezünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában