Elismerés

2024.02.26. 11:22

Szabadidejében is elhivatottan szolgálja a közösséget a kitüntetett nógrádi polgármester

A polgármesterek báljának nemrégiben a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont.

Lászlók Judit

A rendezvény keretében pedig a térség legrangosabb közéleti elismeréseit is átadták, köztük az Év Polgárőr Polgármestere-díjat, amit a 2023-as évi kiemelkedő tevékenysége miatt Varga Richárd, Nógrád polgármestere vehetett át Balla Mihály országgyűlési képviselőtől és Vass Miklóstól, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől.

Varga Richárd portálunk érdeklődésére elmondta: évek óta tagja a Nógrádi Polgárőr Egyesületnek és nagy megtiszteltetés számára, hogy átvehette ezt az elismerést. Kiemelte: a sikerekért meg kell dolgozni, azonban az áldozatos szolgálatnak meg kell, hogy legyen az eredménye is.

– Ha egy dolgot kellene említenem, hogy miért én kaphattam meg ezt az elismerést, akkor az az alázatos és áldozatos szolgálat lenne – mondta a polgármester. Hozzátette: számára ez a díj azt jelenti, hogy igenis érdemes egy közösségért plusz feladatokat vállalni, az embernek a szabadidejét feláldozni, azért hogy az adott közösségben a biztonság és a rend fenntartható legyen. Továbbá érezzék a lakosok Nógrádon és minden más településen az országban, ahol polgárőrség működik, hogy vannak olyan személyek, akik önkéntesen, a szabadidejükben tesznek értük és vigyáznak rájuk.

A polgármester kitért végül arra is, hogy a több mint 15 éve működő egyesület céljai között továbbra is szerepel a közösség szolgálata és a biztonságérzet növelése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában