Nool.hu videó

2024.02.07. 16:38

Megnyílt a Czinka Panna Tanoda – a karancssági iskola diákjai járnak majd oda (videó)

Különleges alkalomból gyűltek össze az érdeklődők a szalmatercsi közösségi házban kedden délután, hiszen ünnepélyes keretek között adták át a Czinka Panna Tanodát.

Sipos Nina Vivien

Elsősorban azok a növendékek fognak a tanodába járni, akik a Karancssági I. István Általános Iskolában tanulnak és igénylik is a foglalkozást

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról már beszámoltunk: a Czinka Panna Tanodát a hátrányos helyzetű roma gyerekek támogatása érdekében hozták létre, hogy megkapják a fejlődésüket elősegítő, megfelelő oktatást, képességfejlesztést. Elsősorban azok a növendékek fognak oda járni, akik a Karancssági I. István Általános Iskolában tanulnak és igénylik is a foglalkozást. A támogatók, a vezetőség, valamint a kivitelezők együtt járták körbe az intézményt, hogy megnézzék a ifjú, tehetséges diákokat.

Az ünnepélyes eseményen köszöntőbeszédet mondott Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület vezetője, Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, és Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.

– A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület Magyarországon példaértékű munkát végzett az elmúlt évtizedekben, most pedig Nógrád vármegyében is megnyílhatott egy tanoda, amely nagy előrelépés az integrálódás felé – fogalmazott Sztojka Attila, hozzátéve: – Egy olyan segítséget nyújtó közösséget alkotunk Szalmatercsen, amely a gyerekek életében komoly, pozitív irányba történő változást jelenthet.

Az intézmény átadóját követően körbe lehetett járni a tanodát, valamint betekintést nyerhettek a résztvevők annak működésébe, foglalkozásaiba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában