Farsang

2024.02.15. 14:22

Megidézték a velencei karnevál hangulatát a nézsai jótékonysági bálon

A Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola történetében sosem látott jótékonysági farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet a tanulók, a pedagógusok és a szülők a napokban. A velencei karnevált idéző bál bevételét a ballagó diákok év végi kiadásaira, illetve az osztályok év végi kirándulásaira fordítják.

Lászlók Judit

Felléptek az intézmény diákjai is

Fotó: Beküldött

Sztankóné Steflik Éva, az iskola igazgatója a portálunknak elmondta, hogy a jótékonysági bál tematikáját a velencei karnevál ihlette, így ennek megfelelő díszítést kapott a művelődési ház, ami otthont adott a rendezvénynek.

– Az alsós gyermekek egyéni jelmezekben, de osztálykeretben vonultak fel, a felsősök csoportos előadásokkal szórakoztatták a közönséget. A zsűri minden osztályban díjazta a kiemelkedő jelmezeket, de minden beöltöző gyermek finom sütinyalókát is kapott. A tanulók felvonulása után a nyolcadikos gyermekek szülei egy meglepetésprodukcióval léptek fel a rendezvény színpadán – mondta az intézményvezető.

Fele bevétel a ballagókat, fele a kirándulókat illeti

Hozzátette: az eseményen modern tánczenével, színvonalas fény- és hangtechnikával várták a bálozókat.

 – DJ Sylvester gondoskodott a jó hangulatról. Emellett a rendezvényen fellépett még a fiatalok körében népszerű Nemazalány és Sofi a jelenlévők nagy örömére. Továbbá a bál alatt tombolát és zsákbamacskát is lehetett vásárolni a gyermekeknek, valamint büfé, sütipult, melegszendvics és pizza is várta a bálozókat.

Sztankóné Steflik Éva kifejtette továbbá, hogy este nyolc óra után már a nyolcadikos szülők vették át a szervezői feladatokat, ugyanis a bál bevételének a fele a ballagó diákokat illeti meg, amellyel az év végi kiadásaikhoz járul hozzá az iskola. A befolyt összeg többi részét pedig az osztályok az év végi kirándulások támogatására fordítják. Az intézményvezető végül hangsúlyozta, hogy ezzel a bállal igen magasra került a rendezvényeik mércéje, sőt történelmet írtak vele az iskola történetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában