Vis maior

2024.02.09. 08:02

Közel négymillió forintos támogatást kapott Bercel az árvízkárok helyreállítására

Batta Tibor, Bercel polgármestere az önkormányzat közösségi oldalán ismertette, hogy a tavaly júniusban bekövetkezett villámárvizek által okozott problémák hosszabb távú kezelése érdekében az önkormányzat vis maior pályázatokat nyújtott be a Belügyminisztériumhoz.

Lászlók Judit

Mint írta: a pályázataikat támogatásra alkalmasnak ítélték. Ennek mértéke 3,8 millió forint 90 százalékos intenzitás mellett.

„A közvetlen veszély elhárítása érdekében az érintett területeken az egyes munkálatokat árkok, átereszek keresztmetszetének a növelése, az iszap elszállítása már a tárgyévben kivitelezték. Az idei esztendőben a támogatott tevékenységek közül a Gólya-patak egy részén a folyásfenék visszaállítása és a mederfal rekonstrukciója, továbbá a víztározó fölötti terület partfalának a megerősítése, illetve a Baross és a Béke utak közötti ulicska járdájának a helyreállítása fog megtörténni”– közölte a polgármester. Hozzátette: a munkálatok elvégzését az időjárás függvényében az önkormányzat a lehető leghamarabb megkezdi majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában