Környezetszépítés

2024.02.25. 13:45

Kitakarítják a „senki földjét” Cserháthalápon

A településen csak „senki földjének” elkeresztelt területet tisztítja meg ezekben a napokban az önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Dócsné Sávolyi Henriett, a nyugat-nógrádi község polgármestere portálunknak elmondta: az igen rendezetlen tulajdonú ingatlannal kapcsolatban nem csak a szomszédok keresték meg a település vezetését, hanem néhány tulajdonostárs is jelezte, ideje már a földrészletet kitakarítani.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat hosszú esztendők óta tartja részben karban ezt a területet, és már tulajdonjogot is szereztek a telken, hogy véglegesen rendeződjenek ott a viszonyok. Ugyancsak a falu környezetének szépülését szolgálja, hogy közös összefogással a Mohora felé eső első buszmegállóban egy kis sziklakertet alakítottak ki a közelmúltban.

Hasonlóképpen megkezdődött az óvodánál lévő, több éve beszakadt vízóraakna helyreállítása is, ami miatt korábban nem lehetett parkolni sem, ezzel elhárították a fokozott balesetveszélyt. Ezekkel a munkálatokkal is szebbé, gondozhatóbbá vált Cserháthaláp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában