Jegyzet

2024.02.22. 12:49

Kihívások előtt

Munkával és spórolással is elérheti céljait az ember - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Amíg szerintem az emberek többsége ritkán vagy egyáltalán nem vállal nagyobb kockázatot az álmainak az elérése érdekében, addig akad néhány személy, akik meg már szinte átgondolatlanul mindent hátrahagyva útnak indulnak az ismeretlenbe azért, hogy elérjék a céljaikat. Utóbbi történhetett annak az angol srácnak az esetében is, aki úgy döntött gyalog indul el Ibizára. A hírek szerint nincs elég pénze repülőjegyre, de Ibizán, a világhírű spanyol partiszigeten szeretne vakációzni. Ezért az egyik népszerű közösségi oldalon ráírt a sziget egyik híres klubjának tulajdonosára és ajánlatot tett neki, miszerint, ha válaszol az üzenetére, akkor az angliai Macclesfieldből elsétál egészen Ibizáig. Természetesen a merész üzenetre válasz is érkezett a tulajdonostól, miszerint várják őt a klub szezonnyitó bulijára, ahol vendégük lesz egy italra, amint megérkezik. 

A megállapodásról egyébként egy személyes londoni találkozón is egyeztettek. Érdekesség, hogy a fiatal korábban jótékony céllal már elsétált otthonától egészen Párizsig. A mostani útjára március 2-án indul, amely várhatóan két hónapon át tart majd. A fiatal bízik benne, hogy az útja során tud majd adományt gyűjteni, amelyből fedezheti a szállását és a visszaútját. Ugyan az angol fiú különleges módot választott az álmai megvalósítására, én azért úgy gondolom, hogy ez esetben munkával és némi spórolással meg tudná valósítani azt. De az valószínűleg sokkal kevésbé lenne izgalmas és szórakoztató, illetve a rövid hírnév sem járna mellé. Kíváncsi leszek végül eléri-e majd a célját...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában