Kezdeményezés

2024.02.25. 08:55

Kerekasztal-beszélgetésen fogalmazták meg a szécsényi fiatalok, hogy mit szeretnének

A Szécsényi Kőrösi Alapítvány a napokban kerekasztal-beszélgetést hirdetett a helyi fiatalok számára. A rendezvény során pedig kiderült, mire is vágynak a szécsényi fiatalok.

Lászlók Judit

Megvitatták a fiatalokat érdeklő kérdéseket

Forrás: Facebook

A Szécsényi Kőrösi Alapítvány a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben úgy fogalmazott: „Kezdeményezésünk azt a célt szolgálta, hogy megtudjuk, mit gondolnak, éreznek Szécsényről a fiatalok. Mire lenne szükségük helyben. Hogyan tudnánk nekik segíteni. Mit gondolnak a szülőhelyükről és milyen változásokat fejlesztéseket, programokat szeretnének Szécsényben.”

Mint írták: nagyon örültek annak, hogy 20 fiatal fogadta el a meghívásukat a kerekasztal-beszélgetésre. A programot két rövid, de játékos feladattal kezdték, amelyek alkalmat adtak a megismerkedésre is. A szervezők ennek során arra is törekedtek, hogy értékes információt kapjanak a fiatalok gondolatairól, véleményeiről és ötleteiről egyaránt. Aztán egy kötetlen beszélgetés következett, szintén az említett célokat szem előtt tartva. 

A bejegyzésből pedig azt is megtudhattuk, hogy mit is szeretnének a szécsényi fiatalok: „Alapvetően jó programokat, színesebb városi létet, színes eseményeket. Megfogalmazták, hogy nincsenek szórakozóhelyek, amolyan „beülős helyek”, amelyek akár a késő estébe hajlóan is nyitva tartanának, ahol egy-egy nehéz hét vagy nap után barátaikkal el tudnának beszélgetni. Ezeket a szempontokat a „Mit fejlesztenének Szécsényben?” feladat során hangsúlyozottan megfogalmazták. Szintén hiányoltak egy olyan színvonalas, hangulatos klubot, helységet, ami alkalmat adna a fiatalok számára a saját programjaik megvalósítására.”

A szervezők közölték továbbá, hogy a beszélgetés végig jó hangulatban telt és a fiatalok visszajelzései is azt mutatták, örültek a lehetőségnek. A bejegyzés végén kitértek arra is, hogy a későbbiekben is várják a fiatalok ötleteit, javaslatait, így keressék az alapítványt bátran, amely megpróbál számukra segíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában