Fejlesztés

2024.02.05. 10:19

Járdákat épít az önkormányzat a balassagyarmati Madách-ligetben

Gyalogos járdákat szeretnének építtetni a balassagyarmati Madách-ligetben az ott lakó emberek, mert most csak néhány kitaposott ösvényen juthatnak el a tömbházak tövéből a 22-es számú főút menti gyalogátkelőhelyhez és a távolsági busz megállójáig. Az önkormányzat tavasszal felméri a terepet és meghatározzák, hol fektetik majd le a szilárd felületű szakaszokat.

Hegedűs Henrik

Fontos a fejlesztés a balassagyarmatiaknak

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Az Ipoly-parti város nyugati részén található lakóövezetben, a Madách-ligetben összesen 18 tömbház sorakozik egymás mellett. Nemrégiben több fejlesztés is történt a környéken, kerékpárút és járdaszakasz is létesült, ám a kockaépületek felől sokan még mindig a rövidebb módon, a kitaposott ösvényeken átvágva közelítik meg a szemközti bevásárlóközponthoz vezető gyalogátkelőhelyet, illetve a távolsági autóbuszjáratok megállóját.

– Rétságra járok dolgozni, nem egyszer a hajnali órákban kelek útra – mondta el portálunk érdeklődésére Landesz Tamás. – Én a 2-es számú hosszú épületben lakom, és különösen a téli időszakban a sötét hajnalokon bukdácsolok és csúszkálok az ösvényen, míg elérem a buszmegállót. Még fiatal vagyok, de az idősebbek bizony nem ritkán kerülhetnek balesetveszélyes helyzetekbe a göröngyös földfelületen, bár magam még nem tapasztaltam, hogy bárki is elesett volna itt. Mindenképpen kellene ide legalább egy részen szilárd burkolat.

Hasonlóképpen látja az állapotokat a nyugdíjas Tóth Ferencné is.

– Én a dombosabb területen élek a lakótelepen, és rendszeresen nagy kerülőt teszek meg, míg a szupermarketbe elsétálok bevásárolni. Nem kockáztatom meg, hogy a nagy szatyrokkal megrakottan elbotoljak visszafelé. Így viszont jó pár száz méterrel többet teszek meg, a lábaim pedig igencsak sajognak. Kifejezetten örülnék, ha a réten keresztül, a jelenlegi ösvények helyett a biztonságosabb járdán gyalogolhatnánk el a zebráig.

Legalább két ponton át lehet majd kelni a forgalmas úton

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a felvetésre kijelentette: nyitott kapukat döngetnek a Madách-ligeti emberek.

– Idén folytatjuk a lakótelep infrastrukturális fejlesztését – utalt a részletekre. – A tavasz beköszöntével szakemberek társaságában felmérjük a terepet, és meghatározzuk, mely helyekre építsünk járdát. Legalább két ponton lesz ilyen átkelési lehetőség a réten, természetesen elsőbbséget élvez a bevásárlóközpont egyszerűbb, zökkenőmentesebb megközelítése. A játszótér környékében is gondolkodunk, illetve a nyugatabbra, a strand felé eső területen szintén szeretnénk járdát létesíteni. Ezek egyenként mintegy két-háromszáz méter hosszúságúak lesznek, és még ebben az évben befejezzük a kivitelezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában