Véradás

2024.02.18. 08:45

Hat nógrádi helyszínen nyújthatják karjukat a donorok a Civil Véradó Héten

Széles körű összefogással, immár tizedik alkalommal szervezik meg a Civil Véradó Hetet február 19. és 23. között, hétfőtől péntekig. A jótékony kezdeményezéshez ez alkalommal is csatlakozott a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, szűkebb hazánkban is több helyszínen várják a véradókat.

Gulyás Edina

Csatlakozz a véradókhoz és ments életeket!

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

– A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár tizedik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet idén februárban – tájékoztatta portálunkat Vadasi Zsuzsanna, a civil központ vezetője. – A kezdeményezés országszerte, így Nógrádban is lehetőség nyújt a véradásra, egyúttal ráirányítja a figyelmet annak fontosságára is.

Mint mondta: a civil véradás népszerűsítésére ezúttal civileket, sokszoros véradókat, szűkebb régiónkban ismert, úgynevezett hétköznapi hősöket kértek fel, akik örömmel tettek ennek eleget. Így a hét során a civil központ közösségi oldalán megosztotta gondolatait a véradásról a Zenthe Ferenc Színház munkatársa, a civil szervezetek képviselői, a kézilabdázó, a fitness edző és a tűzoltó is.

Vadasi Zsuzsanna arra is kitért: szűkebb régiónkban február 19. és 22. között, azaz hétfőtől csütörtökig adnak lehetőséget a karitatív tevékenységre a fenti akció keretében. Eddig minden eseményen sikerült növelni a véradók létszámát, bíznak abban, hogy ez a tendencia idén tovább folytatódik majd.

Íme a helyszínek és az időpontok!

Nógrád vármegyében február 19-én, hétfőn 8-tól 14 óráig a Salgótarjáni Területi Vérellátóban, másnap 14 és 16 óra között pedig a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban várják a véradókat.

A donorok február 21-én, szerdán 11-től 14 óráig a salgótarjáni ipari parkban, a Mitsuba Hungary Kft.-nél, ugyanezen a napon 15 óra 30 perctől egészen 17 óra 30 percig Dorogházán, a Móra Ferenc Általános Iskolában nyújthatják karjukat tűszúrásra.

Február 22-én, csütörtökön 9 és 16 óra között a salgótarjáni Wamsler SE Rákóczi úti üzemében folytatódik a véradás, ami ugyanezen a napon Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban zárul majd. Ez utóbbi helyszínen 15 és 18 óra között várják a véradókat.

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a civilek figyelmét is a véradás nélkülözhetetlenségére, hiszen a vér semmivel sem pótolható, anélkül a betegek felépülése vagy akár az élete is veszélybe kerülhet – hangsúlyozta Vadasi Zsuzsanna. – Éppen ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy vegyenek részt a Civil Véradó Hét valamelyik Nógrád vármegyei állomásán, így biztosítva a folyamatos vérellátást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában