Nool.hu videó

2024.02.20. 11:48

Festményt avattak és díjakat adtak át a balassagyarmati kórházban (videó)

A Magyar Ápolók Napját ünnepelték a balassagyarmati kórházban. Kitüntetéseket is átadtak az elhivatott szakembereknek, de Kossuth Zsuzsanna emlékére egy festményt is felavattak. Videós ízelítőt hoztunk a helyszínről.

Nool.hu

Kossuth Zsuzsannát ábrázoló festményt avattak a balassagyarmati kórházban

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Mint arról beszámoltunk: a Magyar Ápolási Egyesület Nógrád Megyei Szervezete Kossuth Zsuzsanna emlékére festményt avatott és kitüntetéseket is átadott hétfőn a balassagyarmati kórházban.

Mások mellett a balassagyarmati kórház megbízott főigazgatója, dr. Fazekas Ágnes is köszöntötte a megjelenteket az eseményen, majd az egyesület fennállásának 35. évfordulója alkalmából ezüst kitüntetéssel díjazták azokat a tagtársakat, akik aktívan részt vesznek az egyesület életében is. Elismerést vehetett át Angyal Éva aneszteziológiai szakasszisztens; Varga Zsoltné, a pszichiátria, addiktológiai osztályok és a nappali kórház betegeinek ápolója; valamint Harmathné Oláh Szilvia, az ápolási osztály munkatársa.

A kórházban Balassagyarmat önkormányzatának és több kórházi dolgozó támogatásának köszönhetően Simon M. Veronika festőművész Kossuth Zsuzsannát ábrázoló festményét is felavatták. Kossuth Zsuzsanna a szabadságharc vérzivataros idején, Kossuth Lajos megbízására rövid idő alatt több mint 74 tábori kórházat állított fel és megszervezte a sebesült katonák korát megelőző, szakszerű ápolását. Elhivatottságával, a haza iránti szeretetével és szakmai tevékenységével bőven rászolgált a ma ápolóinak tiszteletére. 

Íme a kitüntetések átadásának a pillanata:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában