Nool.hu videó

2024.02.26. 15:29

Elismerések is gazdára találtak a Nógrád vármegyei lovasbálon (videó)

Báli ruhára cserélték a felszerelésüket szűkebb hazánk lovasai a negyedik Nógrád vármegyei lovasbál idejére, amelynek a bátonyterenyei Szekér Fogadó és Étterem adott otthont szombaton.

Nool.hu

Az eseményen díjakat és elismeréseket is átadtak

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról korábban már beszámoltunk: Vilimi Szabolcs, a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen tiszteletét tette Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, a szövetség díjugrató szakágának elnöke is.

Az eseményen díjakat és elismeréseket is átadtak. Díjat vehetett át Gálik József, a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület elnökségi tagja, illetve id. Gál Andor, a Palóc Lovas Egyesület vezetője.

Idén az elnöki különdíjat Fekete Zoltánnak, a Fekete Felnőttképzési Kft. ügyvezető igazgatójának nyújtották át a nógrádi lovassport önzetlen és odaadó támogatásáért. A Nógrád Megyei Lovassport Egyesület díjugrató szakágának elismertje Szép Krisztián lett, aki a 2023-as országos ranglista alapján a legelőkelőbb helyezést érte el szűkebb hazánk igazolt díjugrató versenyzői között.

A Nógrád vármegye legeredményesebb ifjúsági díjugratójának járó plakettet és oklevelet 2023-as eredményei alapján Susán Hanna vehette át, míg ugyanebben a szakágban a legjobban teljesítő kezdő lovasként Rebman Hannát szólították a díj átvételéért.

Az idei évtől a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület minden esztendőben odaítéli majd valakinek az év edzője díjat. A 2023-as eredmények alapján a kitüntetést Molnár László, a Vilimi LSE edzője vehette át.

A szabadidős kategória legeredményesebb versenyzői közül Bárczi Panna Kinga, Deák Borbála, Oláh Eszter és Augusztin Anna teljesítményét plakettel és emléklappal ismerték el, míg Szabados Dorottya Ella, Rozgonyi Violetta és Magyar Alexa oklevélben részesültek, akárcsak Nagy Kamilla.

Lovastusa szakágban is hirdettek díjazottakat. A tavalyi eredmények alapján a Lóska Ménes Sportegyesület három lovasa – Galgóczi Nikolett, Pintér Vanda és Egyed László – teljesítményéért járt a kitüntetés. Végül dr. Korill Krisztina, a bárnai Szerencsepatkó LE edzője különdíjat nyújtott át Kerényi Zsófiának, a Szabó Lovasudvar versenyzőjének, illetve Kovács Rebeka Zsófiának, a Szerencsepatkó Lovas Egyesület versenyzőjének.

A díjkiosztó után a vacsoráé volt a főszerep, majd a tánc került az előtérbe, illetve az este során a tombolahúzás is izgalmas perceket tartogatott a résztvevőknek. A hajnalig tartó jó hangulatról a Csabi és Gabi duó gondoskodott. A negyedik Nógrád vármegyei lovasbál bevételéből a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület a szűkebb hazánkban zajló lovasversenyek és -programok megszervezését támogatja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában