Szakképzési verseny

2024.02.01. 18:08

Egészségügyi tudásuk az országos döntőig repítette a gyarmati diákokat (fotók)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) immár második alkalommal hirdette meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt, melynek vármegyei döntőjét szerdán tartották a balassagyarmati Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (SZC) Szent-Györgyi Albert Technikumban.

Lászlók Judit

A megmérettetésen a Nógrád Vármegyei SZC Szent-Györgyi Albert Technikum öt 11. osztályos tanulója vett részt, amelynek során egy két hónapos csecsemő gondozásával kapcsolatban láttak el feladatokat

Fotó: Beküdött

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk a MESZK II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyének második fordulóját (belgyógyászat és ápolástan) és vármegyei döntőjét hétfőn tartották meg a balassagyarmati Nógrád Vármegyei SZC Szent-Györgyi Albert Technikumban. A verseny országos döntőjébe végül Dudok Nikolett jutott be. 

A szakképzési verseny szerdán tovább folytatódott az alapápolás-gondozás és elsősegélynyújtási alapismeretek témáját felölelve. A döntő megmérettetésen a Nógrád Vármegyei SZC Szent-Györgyi Albert Technikum öt 11. osztályos tanulója vett részt, amelynek során egy két hónapos csecsemő gondozásával kapcsolatban láttak el feladatokat. A versenybizottságot ezúttal is Kőrösi Istvánné, a MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének elnöke, valamint Veres Judit, a MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének általános alelnöke és Erősné Liptay Csilla, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház gyakorlati oktatásvezetője alkotta. 

A szakképzési versenyen az első helyen Palánki Lotti, a másodikon Rácz Sára, a harmadikon pedig Csordás Jácinta Célia Michaela végzett. Közülük Palánki Lotti jutott be az országos döntőbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában